Svaigie salāti ar kūpinātu vistu, āboliem un seleriju kātiņiem

Sastāvdaļas
1 ēd. k. citrona sulas
2 sarkani āboli, sagriezti mazos gabaliņos
130g zaļo salātu lapu
300g kūpinātas vistas krūtiņas
2 seleriju kātiņi, sagriezti plānās šķēlītēs
1/2 glāzes valriekstu
Mērce
1/4 glāzes majonēzes
1/4 glāzes olīveļļas
1 ēd. k. citrona sulas
1 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu
1 t. k. medus
Pagatavošana
Samaisiet visas salātu mērces sastāvdaļas burciņā ar aizskrūvējamu vāciņu, pievienojiet sāli un piparus. Sakratiet, lai sajauktu. Var arī sajaukt mērces sastāvdaļas bļodā.
Uzpiliniet citrona sulu uz ābolu šķēlītēm.
Zaļos salātus ievietojiet salātu bļodā vai uz šķīvja. Pievienojiet kūpinātas vistas krūtiņas gabaliņus, sagrieztus ābolus un seleriju kātiņus, izrotājiet ar valriekstiem. Viegli samaisiet salātus. Pārlejiet tos ar mērci un nekavējoties pasniedziet.
Kūpinātas vistas gaļas salāti ar avokado un salātu baldriņu

Sastāvdaļas
1 kg kūpinātas vistas
3 selerijas nūjiņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
4 zaļie sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
1/2 glāzes mandeļu
50 g salātu baldriņa
2 avokado, gareniski pārgriezti uz pusēm, nomizoti un sagriezti šķēlēs
Mērce
1/3 glāzes citronu sulas
1/3 glāzes olīveļļas
Pagatavošana
Sagrieziet kūpinātas vistas gaļu, izmetot ādu un kaulus. Ievietojiet vistas gaļu lielā bļodā. Pievienojiet seleriju, zaļos sīpolus, mandeles, salātu baldriņu un avokado. Samaisiet salātus. Ielieciet salātus uz šķīvja.
Lai pagatavotu mērci, burciņā ar aizskrūvējamu vāciņu sajauciet citrona sulu, olīveļļu, sāli un piparus. Sakratiet, līdz mērce sajaucas. Pārlejiet salātus ar mērci un pasniedziet.
Kūpinātas vistas salāti ar vīnogām un pekanriekstiem

Sastāvdaļas
2 glāzes kūpinātas vistas gaļas, sagrieztas gabaliņos
2/3 glāzes selerijas, sagrieztas gabaliņos
1/2 glāzes sarkano vīnogu bez sēklām, sagrieztas uz pusēm
1/4 glāzes pekanriekstu, sasmalcinātu
3 vidēji lieli sīpolloki, baltās un zaļās daļas, sasmalcināti
Mērce
1/2 glāzes majonēzes
1 t. k. aveņu etiķa
1/2 t. k. maltas paprikas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Vidēji lielā bļodā sajauciet vistas gaļu, seleriju, vīnogas, pekanriekstus un sīpollokus.
Nelielā bļodiņā samaisiet majonēzi, etiķi, papriku un piparus līdz viendabīgai masai.
Pievienojiet mērci salātiem un kārtīgi samaisiet.
Ievietojiet salātus šķīvjī un pasniedziet.
Salāti ar kūpinātu vistu, feta sieru, granātābolu sulu un mandarīniem

Sastāvdaļas
1 liela kūpināta vistas krūtiņa, sagriezta gabaliņos
1 fenheļa sīpols, sagriezts šķēlītēs
1 liels sarkanais sīpols, sagriezts šķēlītēs
2 ķiploku daiviņas
1 sarkanais čilli pipars
1 mandarīns, sagriezts gabaliņos
200g zaļo olīvu bez kauliņiem, sagrieztas uz pusēm
150g feta siera, sagriezts gabaliņos
25ml olīveļļas
1 latuka salāti, sasmalcināti
1 avokado, sagriezts šķēlītēs
1 glāze granātābolu sulas
Pagatavošana
Ievietojiet platā katlā sīpolus un fenheli. Ielejiet ūdeni, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet uz lēnas uguns 3 minūtes. Pievienojiet ķiplokus un čilli un vāriet vēl 3 minūtes. Atdzesējiet.
Mērces pagatavošana: nelielā katliņā ielejiet 100 ml granātābolu sulas un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Sulas daudzumam jāsamazinās divreiz, līdz veidojas sīrups. Atdzesējiet.
Sasmalciniet ķiplokus, atdaliet čilli no sēklām un sagrieziet gabaliņos. Ielieciet lielā bļodā. Pievienojiet granātābolu sīrupu (mērci) un olīveļļu. Pievienojiet mandarīnus un atlieciet malā.
Uzkarsējiet pannu un, kad tā ir karsta, pievietojiet fenheli un sīpolus. Apcepiet dārzeņus no abām pusēm un pārnesiet bļodā ar mērci. Pievienojiet olīvas, fetas sieru un latuka salātus. Ielieciet salātus uz liela šķīvja un dekorējiet ar avokado šķēlītēm un kūpinātu vistu.
Viegli salāti ar kūpinātu vistu, gurķi un seleriju

Sastāvdaļas
160g kūpinātas vistas gaļas, sagrieztas gabaliņos
1 zaļie salāti, sasmalcināti
1 gurķis, sagriezts diagonāli šķēlītēs
1 selerijas nūjiņa, plāni sagriezts diagonāli šķēlītēs
40 g grauzdētu pekanriekstu
40 g žāvētu dzērveņu
Mērce
2 t. k. sarkanvīna etiķa
2 t. k. olīveļļas
Pagatavošana
Sajauciet visas salāta sastāvdaļas bļodā.
Mērces sastāvdaļas savienojiet nelielā burciņā ar aizskrūvējamu vāciņu un pievienojiet garšvielas pēc velmes. Sakratiet burciņu, lai mērce samaisītos.
Ielieciet salātus uz liela šķīvja un pārlejiet tos ar mērci. Salāti ir gatavi pasniegšanai.