De-Gusto Jūrmala

Jūsu kulināru blogs

Uzkodu maizītes

Olu salāti ar avokado uz grauzdētām maizes šķēlēm

Sastāvdaļas

1 ola

1 ēd.k. kokosriekstu eļļa (vai jebkura augu eļļa)

1 nogatavojies avokado

2 maizes šķēlītes

zaļais sīpols pēc garšas

sāls un pipars pēc garšas

Pagatavošana

Uzkarsē pannu un, nepievienojot eļļu, apgrauzdē maizes šķēles.

Ielej eļļu pannā un sāc gatavot olas. Tās nepieciešams sakult ar lāpstiņu. Kad olas ir gatavas, noņem no uguns un atliec malā.

Vidēji lielā bļodā apvieno avokado un zaļo sīpolu. Visu sajauc kopā līdz gvakamole konsistencei.

Pievieno olas gvakamolei un samaisi.

Pasniedz salātus uz grauzdētām maizes šķēlēm.

Grauzdētas ciabattas šķēles ar olu, avokado un bazilika pesto

Bazilika pesto un balzamiko mērce piešķir Vidusjūras reģiona garšu šai uzkodai.

Sastāvdaļas

1 nogatavots avokado

10 ml bazilika pesto

1 ciabatta bulciņa, pārgriezta uz pusēm un apcepta

4 ķiršu tomāti, sagriezti šķēlītēs

1 vārīta ola

15ml balzamiko mērce

svaigas bazilika lapas

sāls un pipars pēc garšas

Pagatavošana

Avokado un bazilika pesto saberzē biezenī. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Avokado uzsmērē uz apceptām ciabatta šķēlītēm. Pievieno sagrieztus tomātus un sagrieztas vārītas olas. Pārkaisi ar balzamiko mērci pēc garšas un dekorē ar baziliku. Pasniedz uzreiz.

Grauzdētas maizes šķeles ar kazas sieru, olu, avokado, redīsiem un dillēm

Izmēģini šo ātro un vienkāršo brokastu, pusdienu vai vakariņu variantu.

Sastāvdaļas

1 nogatavots avokado

2 t.k. sinepju sēklu

2 šķēles grauzdētas maizes

1 redīss, sagriezts šķēlītēs

1 vārīta ola

30ml drupināta kazas siera

dilles

sāls un pipars pēc garšas

Pagatavošana

Sasmalcini avokado ar graudainām sinepēm. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Avokado biezeni uzklāj uz grauzdētas maizes šķelēm. Pievieno sagrieztu redīsu, olu un dilles zaļumus. Dekorē ar kazas sieru. Pasniedz uzreiz.

Grauzdētas pilngraudu maizes šķēles ar olu, avokado, kukurūzu un fetas sieru

Sastāvdaļas

1 nogatavots avokado

1 ēd.k. maigas vai vidēji maigas salsas

2 grauzdētas pilngraudu maizes šķēles

2 ēd.k. vārītu kukurūzas graudu

1 cieti vārītas olas, sagrieztas šķēlēs

2 ēd.k. drupinātas fetas

sasmalcināti zaļie sīpoli

sāls un pipars pēc garšas

Pagatavošana

Sasmalcini avokado, pievieno salsu. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus.

Avokado biezeni uzsmērē uz grauzdētas maizes. Virsū uzliec kukurūzu un sagrieztas vārītas olas. Apkaisi ar fetas sieru un zaļajiem sīpoliem. Pasniedz uzreiz.

Padomi

Aizstāj kukurūzu ar kubiņos sagrieztu papriku.

Lai sviestmaize būtu pikantāka, maigās salsas vietā izmanto pikantu salsu vai savu iecienītāko mērci.

Pikantas grauzdētas maizes šķēles ar tomātiem, zaļiem sīpoliem un krējumu

Aizmirsti par parastām brokastīm, pārvērt šo rītu par fiestu!

Sastāvdaļas

1 ola

1 ēd.k. čilli piparu pulvera

4 grauzdētas maizes šķēles

2 ēd.k. sasmalcināta čedaras siera

2 ēd.k. saulespuķu eļļas

zaļais sīpols

1 ķiršu tomāts, nomizots un sasmalcināts

vieglais skābais krējums

sāls un pipars pēc garšas

Pagatavošana

Saputojiet svaigas olas ar čilli pulveri, sāli un pipariem. Sakarsējiet pannu uz vidēji stipras uguns, ielejiet eļļu.

Maizes šķēlītes vienu pēc otras iemērcē olu maisījumā, līdz tās labi pārklājas no abām pusēm. Ieliec pannā un cep 2 minūtes vai līdz zeltaini brūnai krāsai. Apgriez, pārkaisi ar sieru. Gatavo vēl 2 minūtes vai līdz siers ir izkusis.

Pārvieto maizes šķēles no pannas uz šķīvji. Pievieno zaļos sīpolus un tomātus.

Pasniedz ar skābo krējumu kā piedevu.

Padomi

Zaļos sīpolus un tomātus vat aizstāt ar gatavu salsu.