De-Gusto Jūrmala

Jūsu kulināru blogs

7 kūku dekorēšanas idejas

Rakstā atradīsiet vienkāršas receptes, kas ir lieliski piemērotas dažādu kūku dekorēšanai, tostarp šokolādes tortes, klasiskās citronu tortes Drizzle un mitrā šokolādes brownie.

Kūku dekorēšanai nav jāaizņem stundas. Vienkārši izmantojot cukura graudiņus, glazūru un marsmallows, kūkas pārvēršas īstos mākslas darbos.

Kausēta šokolāde un ganašs

Šokolāde ir viens no iecienītākajiem kūku dekorēšanas veidiem. To var izkausēt, sajaukt ar krējumu, lai pagatavotu ganašu, vai vienkārši izmantot kopā ar kakao pulveri. Turklāt ar šokolādi nav jāpārklāj tieši šokolādes kūku – ar to var pārklāt jebkuru citu kūku, kas jums patīk.

Padoms: ja nepieciešams izkausēt šokolādi, turiet to uz lēnas uguns un kausējiet pakāpeniski, citādi tā sadegs. Baltā šokolāde kūst daudz ātrāk nekā piena vai tumšā šokolāde, jo tajā ir vairāk cukura.

Augļi

Ja meklējat kaut ko vieglu un atspirdzinošu, kas jūsu kūkai piešķirtu vasaras garšu, vislabākā izvēle ir augļi. Kūkas pildījumu lieliski papildina dažādi augļi, no svaigām avenēm līdz rozīnēm. Kūkas var dekorēt ar sezonāliem augļiem, vasarā izmantojot ogas, bet ziemā – klementīnes un žāvētus augļus.

Padoms: ja izmantojat svaigus augļus, pievienojiet tos pēdējā brīdī. Ja augļi ir mitri, sviesta krēms vai krēma pildījums var nedaudz izkustēties vai izkaisīties.

Sviesta krēms un glazūra

Sviesta krēmam vajag pavisam nedaudz: sviestu, pūdercukuru, aromatizētāju un dažus pilienus piena. Sviesta krēms ir viens no populārākajiem kūku topingiem. To var uztaisīt dažadas krāsas un garšas un noformēt dažādos veidos: no virpuļiem līdz gludai apdarei, izmantojot paletes nazi.

Padoms: Ja krēms ir pārāk šķidrs, pirms klājiet to uz kūkas, pievienojiet nedaudz cukura vai atstājiet to ledusskapī, lai krēms sacietē.

Ēdamie ziedi

Piešķiriet kūkai pavasarīgu noskaņu, izmantojot ziedus dekorēšanai – no rožu ziedlapiņām līdz lavandas zariņiem. Tās piešķir kūkai ļoti skaistu izskatu un ziedu smaržu. Sakopiet ziedu ķekarus un izvietojiet tos ap kūkas malu vai pārkaisiet sviesta krēmu ar ziedlapiņām.

Padoms: Mēs neiesakām ēst ziedus, ja vien nezinat, ka tie ir ēdami, nav marķēti kā ēdami vai nopirkti veikalā. Dārza ziedu ēšana var izraisīt kuņģa darbības traucējumus.

Šokolādes konfektes

Neatkarīgi no tā, vai šokolādes konfektes sakraujat centrā, pārklājat ar tām visu kūku vai izveidojat zīmējumu vai uzrakstu, šāds dekors patiks gan ģimenei, gan viesiem. Izmantojiet visdažādākas konfektes, piemēram M&M’s, Mars, MilkyWay vai Twix.

Padoms: ja plānojat torti dekorēt ar šokolādes konfektēm, iesakām to iepriekš pārklāt ar vieglu sviesta krēmu vai izkausētu šokolādi, lai šokolādes konfektēm būtu, pie kā “pieķerties”, citādi tās izkaisīsies pa visu torti.

Marshmallows

Izkausēti vai veseli marshmallows ir vienkāršs veids, kā klasisku konditorejas izstrādājumu pārvērst par šedevru. Ielieciet tos augstā kaudzē vai viegli izkausējiet uz lēnas uguns uz plīts un pārkaisiet kūku virsū – izvēle ir jūsu ziņā. Tos var viegli izmantot bērnu dzimšanas dienas tortes vai dāvanu kūkas pagatavošanai.

Padoms: Kad nepieciešams izkausēt marshmallows, vislabāk ir izmantot pannu ar nelīpošu virsmu. Sildiet tos lēnām un uzmanīgi, uzmanoties, lai tie nepārvārītos un nepārtaptu par lipīgu masu.

Cukura graudiņi un veikalā iegādāti rotājumi

Ja jums trūkst laika, vietējā lielveikalā esošais kūku dekorēšanas nodalījums var būt glābiņš. No cukura graudiņiem līdz gatavām fondanta rozēm – jūs varat atrast daudz brīnišķīgu rotājumu, kas padarīs kūku par mākslas darbu. Viens no iecienītākajiem dekora veidiem ir krāsainu cukura graudiņu izmantošana – nedaudz sviesta krēma un bagātīgs rotajums pārvērtīs kūku par krāsainu kārumu. Padoms: ja dekorēšana paredzēta noteiktiem pasākumiem, cukura graudiņiem jābūt tematiskiem – sarkaniem un zaļiem Ziemassvētkiem, dzelteniem un rozā Mātes dienai, kā arī var iegādāties dažādās formās cukura graudiņus, piemēram, ziedu, dzīvnieku un pat mini Ziemassvētku eglīšu formā.